25.7.15

Ασημένιο μετάλλιο η Αραούζου στα 5 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης...

Κέλλυ Αραούζου
Με μία μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε σήμερα η αυλαία των αγωνισμάτων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Καζάν.

Η Κέλυ Αραούζου πραγματοποιώντας μια... εκπληκτική κούρσα στο τελευταίο χιλιόμετρο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ., τερματίζοντας 1.4 δευτερόλεπτα πίσω από την Αμερικανίδα Χέιλι Άντερσον, η οποία επανέλαβε το θρίαμβό της πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Γερμανίδα Φίνια Βούνραμ.
Από αριστερά, Κέλλυ Αραούζου,

Από αριστερά: Χέιλι Άντερσον, Κέλλυ Αραούζου, Φίνια Βούνραμ | AP Photo/Sergei Grits

O πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση:

«Το γεγονός ότι υπό τέτοιες συνθήκες η ελληνική αποστολή καταφέρνει και κατακτά μετάλλια, σε ένα άθλημα όπως η μαραθώνια κολύμβηση, αποτελεί θαύμα. Είναι τεράστια επιτυχία, άθλος,  από ένα κορίτσι, όπως η Κέλλυ Αραούζου, που στη Βαρκελώνη το 2013 είχε χάσει για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το μετάλλιο. Είναι μια δικαίωση για την Κέλλυ Αραούζου. Η Κέλλυ είναι μικρή, έχει διάθεση, θέληση, μέλλον και μπορεί να κατακτήσει και άλλα μετάλλια. Η μέρα πηγαίνει εξαιρετικά καλά για την Ελλάδα, μετά και την πρόκριση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, στη συγχρονισμένη κολύμβηση, στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια: