8.7.15

Το 55% των οικονομολόγων «βλέπει» Grexit...

σύμφωνα με το Reuters...

Στο 55% τοποθετείται η πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Η Ελλάδα συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ...
γίνει η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη καθώς της έχει δοθεί τελικό περιθώριο μέχρι την Κυριακή να καταθέσει τις προτάσεις της και να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το πρακτορείο.

Οι μήνες που προηγήθηκαν δεν οδήγησαν σε συμφωνία με τους δανειστές ενώ στο τέλος Ιουνίου η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση στο ΔΝΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε απροσδόκητα το λαό σε δημοψήφισμα στο οποίο 6 στους 10 Έλληνες ψήφισαν κατά της λιτότητας.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 60% των οικονομολόγων εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καταβάλει τη δόση προς την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα δοκιμάσει την ετοιμότητα της ΕΚΤ να αντιμετωπίσει πιθανές συνέπειες στις αγορές κρατικών ομολόγων στις περιφερειακές χώρες. Η πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters, προβλέπουν ότι ένα Grexit θα αναγκάσει την ΕΚΤ να τροποποιήσει το πρόγραμα ποσοτικής χαλάρωσης και να αυξήσει το ποσό των μηνιαίων αγορών της που μέχρι τώρα ανέρχεται στα 60 δισ. ευρώ μηνιαίως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: