20.7.15

Ο Σόιμπλε έδινε 50 δισ. για να φύγουμε από το ευρώ;...

Ο Σόιμπλε έδινε 50 δισ. για να φύγουμε από το ευρώ; - Media
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 50 δισεκατομμύρια, αν ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφωνούσε στην αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με...
πηγή προσκείμενη στον Γερμανό υπουργό.

Όπως αναφέρει το www. euractiv.com, η υψηλόβαθμη αυτή πηγή χαρακτηρίζει τον Σόιμπλε ως έναν «αληθινό Ευρωπαίο», που δεν είχε τίποτα κατά της Ελλάδας, αλλά προτιμούσε μια σκληρή τακτική για έναν καλό σκοπό.

Θεωρούσε, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς αυτό ήταν πιο συνεπές προς την ιδεολογία της και ήταν έτοιμος να βάλει χρήματα στο τραπέζι για να ενθαρρύνει αυτό το βήμα.

Σύμφωνα με το γαλλικό Mediapart , πριν το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε φέρται να ρωτάει πόσα θα ήθελε η Ελλάδα για να φύγει, αλλά, σύμφωνα με το Heard in Europe, είχε στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο ποσό, αυτό των 50 δισεκατομμυρίων.

Ο Σόιμπλε φέρεται να μην είχε διευκρινίσει που θα βρισκόταν αυτό το ποσό, τμήμα του οποίου θα μπορούσε να προέρχεται από τα κονδύλια των 35 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την Ελλάδα ως το 2020, όπως και από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

 Αν η Ελλάδα είχε συμφωνήσει, οι δανειστές θα έχαναν περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια, αλλά 50 δισεκατομμύρια φρέσκου χρήματος θα διετίθοντο στην κυβέρνηση για να κτίσει ένα νέο οικονομικό σύστημα.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: