29.7.15

Βαρουφάκης: Από Ιανουάριο είχαμε πολεμικό συμβούλιο 5-6 άτομα για το Grexit...

Βαρουφάκης: Από Ιανουάριο είχαμε πολεμικό συμβούλιο 5-6 άτομα για το Grexit«Aπό τον Ιανουάριο είχαμε ένα πολεμικό συμβούλιο, αποτελούμενο από πέντε - έξι άτομα τα οποία ασχολήθηκαν με το σενάριο ενός Grexit. Mαζί μελετήσαμε όλα τα πιθανά σενάρια ... », υποστηρίζει σε συνέχεια της συνέντευξής του στο περιοδικό «Stern» ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Ο ίδιος αρνήθηκε... επίσης  αυτό που φημολογείται, ότι ήθελε με τα κεφάλαια της Τράπεζας της Ελλάδας να πληρώσει της συντάξεις. 

«Εμείς ποτέ δεν σκεφθήκαμε τέτοιο πράγμα. Δεν είμαστε τυχοδιώκτες», τόνισε ο τέως υπουργός Οικονομικών.  
  
Για τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε  ότι υπήρξε ένα ψυχολογικός πόλεμος σε όλα τα επίπεδα.  Γι΄ αυτό , ο ίδιος εμφανιζόταν αγενής. 
Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε τα καλύτερα....
   

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να εκραγεί και να γίνει απότομος. Όπως τότε που είχε μιλήσει άσχημα στον επικεφαλής του Eurogroup,  Γερούν Ντάισελμπλουμ.  Απέναντί μου, όμως, ήταν πάντα φιλικός. Το εκτιμώ αυτό, μου αρέσει ο Βόλφγκανγκ. Ο Σόιμπλε ξέρει ακριβώς τι θέλει και το λέει ανοιχτά. Μια αυταρχική Ευρώπη, με αρκετά λιγότερο κράτος πρόνοιας. Τον σέβομαι», λέει ο Γ. Βαρουφάκης. 

«Κι εκείνος, πιστεύω ότι σέβεται τη δουλειά μου. Σε αυτό το παιχνίδι, ήμουν γυμνός και ο Σόιμπλε ήταν ένας ένας βαριά οπλισμένος μονομάχος», προσθέτει. 

O τέως υπουργός Οικονομικών εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του για τον Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Αρχικά, δεν υπήρχε ίχνος διαφωνίας μαζί του. Ήταν φανταστικά, λες και μιλούσα σ΄ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σ΄έναν σύντροφο. Και στη συνέχεια άρχισε να μας πολεμά. Απίστευτο». 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: