17.7.15

Η ΑΥΓΗ εναντίον των "39"...


...που δεν ψήφισαν τη συμφωνία.
«Κράτησαν καθαρά τα χέρια τους κι άφησαν άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά»...
Με σημερινό του άρθρο στην ΑΥΓΗ, υπό τον τίτλο «Ας είμαστε ειλικρινείς», ο Θανάσης Καρτερος, βάλλει κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή στην κρίσιμη ψηφοφορία, για τα προαπαιτούμενα και καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Στο...
δημοσίευμα αρχικά υπογραμμίζεται η ανάγκη «ύπαρξης ελευθερίας γνώμης», στη συνέχεια όμως τονίζεται: «Να ψηφίζει όμως κανείς στη Βουλή αντίθετα με την πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε θέμα ζούμε ή πεθαίνουμε είναι άλλο πράγμα. Δεν είναι πολιτική γνώμη, είναι πολιτική πράξη».

Ο Θανάσης Καρτερός κάνει λόγο για μια «κατακερματισμένη ομάδα» και διερωτάται: «Οι 39 αντιπρόσωποί μου ήθελαν μόνο να γυμνώσουν τη συνείδησή τους; Να εμφανιστούν προγραμματικά συνεπείς, σε αντίθεση, εκ των πραγμάτων τουλάχιστον, με τον πρωθυπουργό; Και όχι να κερδίσουν στις απόψεις τους την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;»

Στη συνέχει του άρθρου τίθεται ακόμα και ζήτημα «πολιτικής σοβαρότητας». «Κρατάμε καθαρά τα χέρια μας κι αφήνουμε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά», αναφέρεται.

Αν όμως οι «39» επεδίωκαν να κερδίσουν την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το πράγμα αλλάζει. «Θα είχαν κλείσει την παρένθεση» ενώ όλοι θα αναφωνούν «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: