25.7.15

Φλαμπουράρης: Μέσα σε 25 μέρες μπορούν να γίνουν εκλογές...

Φλαμπουράρης: Μέσα σε 25 μέρες μπορούν να γίνουν εκλογές - Κάνω έκκληση στους συντρόφους μου να συνέλθουν
- Κάνω έκκληση στους συντρόφους μου να συνέλθουν.
-Η Ζωή είναι πρόεδρος της Βουλής, άρα πρέπει να έχει μια σχετική αυτονομία από το κόμμα.

- Σχέδιο Βαρουφάκη για δραχμή, δεν υπήρξε ποτέ.

- Δεν υπάρχει περιπτωση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


"Θεωρώ ότι είναι ένα λάθος που ελπίζω και πιστεύω ότι στην πορεία θα διορθωθεί. Με πίκρανε και τον Πρωθυπουργό ακόμα περισσότερο, γιατί αυτοί είναι σύντροφοί μου. Τους κάνω έκκληση την τελευταία στιγμή να συνέλθουν. Η...

Aριστερά είναι στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση", είπε για τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο  Φλαμπουράρης τόνισε, μάλιστα, ότι του φαίνεται αδιανόητο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μάλιστα το χαρακτήρισε "unfair" (άδικο). 


  "Δεν ετοιμαζόμαστε για εκλογές", πρόσθεσε, ενώ είπε, πως, από τη στιγμή που θα κλείσει η συμφωνία και θα αρχίσει να ανασαίνει ο Ελληνικός λαός, τότε, ανάλογα με τις συνθήκες μετά την ψήφιση της συμφωνίας, «θα επανεξετάσουμε τη θέση που υπάρχει στη συγκεκριμένη Βουλή και από εκεί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε παραπέρα».

Ο ίδιος απέκλεισε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ σημείωσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει και πάλι πλειοψηφία 162-160 βουλευτών τότε δεν υπάρχει λόγος εκλογών. Διευκρίνισε επίσης πως δεν υπήρξε συμφωνία στο προεδρικό για μη εκλογές, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα τους αιφνιδιάσει.


Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «δεν ήρθε ποτέ σχέδιο για δραχμή από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα της δραχμής. Μπορεί σε κάποια κυβερνητικά συμβούλια να είπαν ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις. Σχέδιο για δραχμή δεν υπήρξε ποτέ».



Για την πρόεδρο της βουλής, τόνισε, πως,  "η Ζωή είναι Πρόεδρος της Βουλής, άρα πρέπει να έχει μια σχετική αυτονομία από το κόμμα. Δηλαδή ουσιαστικά πρέπει να πρόεδρος όλων των βουλευτών. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα στο οποίο πρέπει να ανταποκριθεί. Πιστεύω ότι κάποιες δυσλειτουργίες,  οι οποίες δημιουργούνται με το πως ασκεί τα καθηκοντα της η πρόεδρος της βουλής, θα διορθωθούν".


"Θα προσπαθήσει η ίδια η Ζωή, γιατί έχει και την εξυπνάδα και την ετοιμότητα να τα δει και να τα ανεθεωρήσει", πρόσθεσε.


Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κράτησε το καλύτερο για το τέλος: "Γιατί να δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Μέσα σε 20-25 μέρες μπορούν να γίνουν εκλογές". 

Δείτε τα Βιντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια: