9.6.15

WSJ: Πρόταση για παράταση του προγράμματος...

WSJ: Πρόταση Γιούνκερ σε Τσίπρα για παράταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016
... μέχρι το Μάρτιο του 2016.
 Τι ανταλλάγματα ζητήθηκαν από την Αθήνα...
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 με αντάλλαγμα περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και...
άλλα μέτρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που συνεπάγεται η συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα συμβεί μετά μπορεί να υπονομεύσουν το σχέδιο αυτό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η παράταση του προγράμματος μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 θα συνοδευόταν με τη διάθεση προς την Ελλάδα  του ποσού των 10,9 δισ. ευρώ που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γράφει η εφημερίδα. Προϋπόθεση για την συμφωνία παράτασης η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις καθώς και μειώσεις των συντάξεων και αυξήσεις φόρων, τις οποίες ο κ. Τσίπρας απέρριψε ως απαράδεκτες, σημειώνει η WSJ.
«Η προσφορά μας θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα ήταν πλήρως χρηματοδοτημένη έως τον Μάρτιο του 2016», δήλωσε μία πηγή, αναφερόμενη στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης μεταξύ των Γιούνκερ, Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: