7.6.15

Tέσσερις μήνες, από τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη...

Συγκέντρωση στα Ιωάννινα για τους τέσσερις μήνες από τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
«Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια, θέλω να ξέρεις πως σε βλέπω από ψηλά». 
Αυτοί ήταν οι στίχοι που λίγους μήνες πριν γέμισαν με δάκρυα τα μάτια όλων όσων είχαν βρεθεί στην Κρήτη για να αποχαιρετίσουν τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που...
έφυγε από τη ζωή με ένα δραματικό τρόπο, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. 

Μία υπόθεση η οποία αποτέλεσε σημείο αναφοράς για να έρθουν στο «φως» δεκάδες υποθέσεις bullying αλλά και συνετέλεσε στο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την αφύπνιση μίας ολόκληρης κοινωνίας που μέχρι πρότινος γνώριζε, αλλά φοβόταν να μιλήσει και προτιμούσε το «κλειδαμπάρωμα» και τη σιωπή. Άνθρωποι που δε τον γνώρισαν ποτέ, που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη ημέρα κοινοποίησης της εξαφάνισής του, άνθρωποι που στήριξαν και συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του μετά το τραγικό φινάλε του βιβλίου της ζωής του άτυχου νεαρού. Το Σάββατο όλοι έδωσαν ένα ιδιότυπο ραντεβού και κατέφτασαν με πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να τον τιμήσουν και να του θυμίσουν ότι δεν τον έχουν ξεχάσει, στέλνοντας εκ νέου ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ενδοσχολική βία και ζητώντας για μία ακόμη φορά δικαίωση στη μνήμη του με απονομή δικαιοσύνης για όσους ευθύνονται για την κατάληξή του. Κρατώντας στα χέρια τους κεριά και λουλούδια κατάφεραν να προκαλέσουν σε όλους ρίγη συγκίνησης, ειδικότερα και σε συγγενείς του νεαρού φοιτητή που πήγαν στα Γιάννενα. 

Να σημειωθεί ότι αφορμή για τη συγκέντρωση στάθηκε η απόφαση της διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής να επιβάλλει μία απλή επίπληξη, σε όσους πρωταγωνίστησαν στα σκηνικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη. Όλοι όσοι βρέθηκαν στα Ιωάννινα το Σάββατο ζήτησαν δικαιοσύνη για μία ζωή που χάθηκε τόσο άδικα όπως επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ο θείος του άτυχου νέου, αλλά και ο ιδιωτικός ερευνητής Φόντας Βρόσδος, ο οποίος είχε διαχειριστεί σε συνεργασία με το Γιώργο Τσούκαλη την όλη υπόθεση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: