25.6.15

Tσίπρας προς Τουσκ: Αυτό δεν είναι παιχνίδι...



«Να μην υποτιμάτε τις αντοχές ενός ταπεινωμένου λαού»...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Λεκτικό επεισόδιο υπήρξε πριν από λίγο στη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο προκλητικός Ντόλαντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα, πως, "the game is over" (το παιχνίδι τελείωσε).

Ο Ελληνας πρωθυπουργός γύρισε και...
 απάντησε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πως, "η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν μόνο με μια σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι".
Στη συνέχεια, οπως μετέδωσε ο Γ. Παντελάκης από τις Βρυξέλλες για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Τσίπρας του τόνισε με νόημα, οτι δεν θα πρεπει να υποτιμά μέχρι που  μπορεί να φτάσει ενας λαός, όταν αισθανθεί ταπεινωμένος.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι, δυστυχώς, «οι προτάσεις των Θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Επεσήμανε, μάλιστα, στον Τουσκ, ότι το κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα. «Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, ενοποίηση ταμείων". Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.



«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία. Μην υποτιμάτε που μπορεί να φτάσει», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: