27.6.15

Στουμπ: Νομίζω ότι το plan B έχει γίνει plan A...


-Σόιμπλε: Ο Τσίπρας το τελείωσε. 
-Λαγκάρντ: «Ευελιξία για να προσαρμοστούμε στη νέα πολιτική κατάσταση της Ελλάδας»...
Πιστεύω ότι υπάρχει σαφής πλειοψηφία μέσα στο Eurogroup ότι παράταση του προγράμματος δεν συζητείται, τόνισε ο Αλ. Στουμπ, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση...
Και πρόσθεσε:  Πιστεύω ότι ως φιλοευρωπαίος η χθεσινή είδηση του δημοψηφίσματος ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Νομίζω ότι το σχέδιο Β έχει γίνει σχέδιο Α.
Από την πλευρά του Σόιμπλε, είπε τα εξής: 
Θέλαμε να συζητήσουμε την παράταση αλλά ο Τσίπρας το τελείωσε. Δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω συζήτηση. Η Ελλάδα αποφάσισε να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις με την Ελλάδα. 

Λαγκάρντ: «Ευελιξία για να προσαρμοστούμε στη νέα πολιτική κατάσταση της Ελλάδας» 


Προσερχόμενη στο Eurogroup η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι ανάγκη να εξετάσουμε την «επιχείρηση χρέος», εννοώντας την απομείωση του ελληνικού χρέους.


Δάσκαλε που δίδασκες για  τις συντάξεις... των άλλων

«Μαζί με τους άλλους θεσμούς πάντα δείχναμε ευελιξία προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο σκοπός μας είναι να αποκατασταθεί η σταθερότητα της οικονομίας στην Ελλάδα και η οικονομική της ανεξαρτησία, όπως έγινε με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», σημείωσε  Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια εξέφρασε τις θέσεις του ΔΝΤ: «Η μεν Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σύγκλιση, φιλική προς την ανάπτυξη, οι δε εταίροι πρέπει να της παρέχουν οικονομική στήριξη»


Δεν υπάρχουν σχόλια: