8.6.15

Με απoυσα την ηγετική ομάδα της Χ.A., συνεχίζεται η δίκη...


Tι δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, για τη βεβήλωση του μνημείου του γιου της (ΦΩΤΟ)...
Συνεχίζεται σήμερα, για έκτη μέρα, η δίκη της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με ενστάσεις επί του...
κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης.



Παρόντες στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι οι 18 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους, με απούσα ακόμη μία φορά όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Η μητέρα του Παύλου ΦύσσαΗ μητέρα του Παύλου Φύσσα | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία, ύστερα από ερώτηση της «Εφ.Συν.» για τη βεβήλωση του μνημείου του γιου της, απάντησε: «Το μνημείο του Παύλου έχει υποστεί ζημιά, όμως καθαρίστηκε και θα βρίσκεται πάντα εκεί».

Οι Αντώνης Φούσας και Μάνος Σταύρου, συνήγοροι του ενός εκ των δραστών της δολοφονίας του Πακιστανού ποδηλάτη Σαχζάτ Λουκμάν στην Πετρούπολη πριν από δύο χρόνια, στην τοποθέτησή τους ζήτησαν την αποβολή της πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διεξαγωγή της πρωτοβάθμιας δίκης, όπου ο εντολέας τους καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, εμφανίστηκαν οι γονείς του θύματος και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στη δίκη όμως αυτή δεν έχει κανένας δικαίωμα να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων γιατί ο πελάτης τους δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι θα υποβάλει αίτημα στο δικαστικό συμβούλιο για τους κατηγορούμενους που έχουν τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού από την απαγόρευση αυτή να εξαιρείται η μετακίνησή τους στο δικαστήριο προκειμένου να μην κωλύεται η παρουσία τους στο ακροατήριο.

Κατόπιν τούτου ο συνήγορος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι όταν έρθει η ώρα ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με τους περιοριστικούς του όρους.

Η πρόεδρος τού απάντησε ότι «δεν πρόκειται μόνο για τον δικό σας πελάτη αλλά και για το σύνολο των κατηγορουμένων στους οποίους έχει επιβληθεί ο κατ' οίκον περιορισμός».

Οι υπερασπιστές ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους για την παράσταση πολιτικής αγωγής και αυτή τη στιγμή το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα προκειμένου να προετοιμάσει την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου επί των ενστάσεων για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.  

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: