12.6.15

Mέχρι να υποβάλει η Αθήνα σοβαρές προτάσεις...

Ντάισελμπλουμ: Οι συνομιλίες θα παραμείνουν στάσιμες μέχρι να υποβάλει η Αθήνα σοβαρές προτάσεις - Media
...oι συνομιλίες θα παραμείνουν στάσιμες ...
Οι συνομιλίες με την Ελλάδα για το χρέος της θα παραμείνουν στάσιμες μέχρις ότου η Αθήνα υποβάλει "σοβαρές προτάσεις" για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αχώνευτος Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Χάγη,  είπε, πως, είναι "απαράδεκτο" το...
ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει μέχρι τώρα τις προτάσεις που κατατέθηκαν στις συνομιλίες με τον ίδιον και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Μπορούν να υποβάλουν εναλλακτικές, αλλά θα πρέπει να είναι κατάλληλες", είπε.

"Και όσο δεν τις έχουμε, θα είναι πολύ δύσκολο", να επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η επιτυχία εξαρτάται από τους Έλληνες.

"Η σύνοδος του Eurogroup στις 18 Ιουνίου, θα γίνει έτσι κι αλλιώς, είτε υπάρχει έτοιμη μία συμφωνία πλαίσιο για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε τότε, είτε όχι", είπε.

"Είναι πρωτίστως προς το συμφέρον των Ελλήνων να υπάρξει αυτή η συμφωνία. Και όπως είναι τα πράγματα τώρα, βέβαια – δεν οδηγούν πουθενά".

Είπε πως η αναχώρηση της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το απόγευμα της Πέμπτης για την Ουάσινγκτον δεν σημαίνει ότι το Ταμείο εγκαταλείπει την Ελλάδα, αλλά πως χωρίς παραχωρήσεις από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχουν και πολλά να συζητηθούν.

"Η καρδιά του ζητήματος αυτή τη στιγμή είναι πως θα πρέπει να υποβάλουν σοβαρές προτάσεις", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: