7.6.15

«Look who's talking»...

Όταν οι ΝΕΡΙΤες διαμαρτύρονται για τη νέα ΕΡΤ...
Αυτό που γίνεται ήδη στην Αγία Παρασκευή, στο ραδιομέγαρο, αλλά και αυτό που θα γίνει, ανάμεσα στους παλιούς και τους καινούργιους, ανάμεσα στους ΝΕΡΙΤ-ες και τους ERTopen-ιτες νομίζουμε πως δεν θα έχει προηγούμενο.
Ας ευχηθούμε τουλάχιστον η...
αντιπαράθεση να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν πιο κόσμια πλαίσια. Πάντως στα ραδιόφωνα της ΕΡΑ ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές, ιδίως στα μουσικά. Θα σας τα πούμε αναλυτικά την Τετάρτη, μία ημέρα πριν την επίσημη επανέναρξη της ΕΡΤ. Κάποιοι λοιπόν που δούλευαν στη ΝΕΡΙΤ δεν δείχνουν ικανοποιημένοι με την καινούργια μορφή της ΕΡΤ κι εξανίστανται. Ορισμένοι θα τους απαντούσαν «look who's talking» και κάποιοι άλλοι θα έφερναν στο νου τους τον Μένιο Κουτσόγιωργα και το ιστορικό «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».
Γράφει λοιπόν ο Θανάσης Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ: «Η έλλειψη ανεξαρτησίας στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι δεδομένη. Συνήθως η έλλειψη αυτή οδηγεί στην κομματοκρατία κι αυτή με τη σειρά της -το πιθανότερο- φέρνει την αναξιοκρατία. Όλα αυτά γίνονται ακόμα χειρότερα στην τωρινή συγκυρία, καθώς έχουν συνοδευτεί με το μακαρθικό bullying της νέας διοίκησης στην ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τούτων δοθέντων αυτή τη στιγμή την ΕΡΤ την κυβερνά μια μικρή ομάδα της ert open. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Και έπεται συνέχεια».
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ο Γιάννης Λώλος, από τους συντονιστές του Δεύτερου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ: «Σήμερα αποχαιρέτησα συναδέλφους και ακροατές, στην τελευταία μου εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Λόγοι επαγγελματικής και προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω σε αυτό το κομματικό ''πανηγύρι'' που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην ΕΡΤ. Ο καλφαγιαννισμός έχει ''ποτίσει'' τόσο ανεξίτηλα το ραδιομέγαρο που, όχι μόνο δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης, αλλά απεναντίας το ''προϊόν'' που θα εκπέμπεται από τις επόμενες μέρες στα κρατικά ραδιόφωνα θα απέχει ''έτη φωτός'' από αυτό που πληρώνει ο ακροατής-πολίτης-φορολογούμενος. Μια κομματική κολλεκτίβα_ της ΕΡΤopen _ εχει αναλάβει ολα τα πόστα. Οι Τσακνής/Μαχαιρίτσας -συγγνώμη ταγματάρχης-δεν ξέρουν που πέφτουν τα studio. Πιθανώς το βασικό τους μέλημα είναι πως θα διοργανώσουν τη γιορτή της 11ης Ιουνίου_παρουσία του πρωθυπουργού-στο προαύλιο της ΕΡΤ. Σε μια χώρα ''στο γκρεμό'', με 1.500.000 εκ.άνεργους (+ ένας ακόμα...), κάποιοι ετοιμάζουν φιέστες και ''νταούλια''... Το δικαίωμα στην εργασία που έχουμε όλοι, κάποιοι το κερδίζουν με την ψήφο τους και την αριστεροσύνη τους και κάποιοι άλλοι με τη δουλειά τους. Ανήκω στους δεύτερους...».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Κανελλόπουλου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: