10.6.15

Le Monde: "Ποια είναι τα πέντε πρόσωπα-κλειδιά...

Le Monde: Ποιά είναι τα πέντε πρόσωπα-κλειδιά στην ελληνική σαπουνόπερα... στην ελληνική σαπουνόπερα"...
Με τελείως διαφορετικό μάτι βλέπουν οι ξένοι δημοσιογράφοι την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της. Η...
ανταποκρίτρια της Le Monde στις Βρυξέλλες έχει ανώτατες πηγές και καταγράφει ένα κλίμα ιδιαίτερα εχθρικό για την Ελλάδα και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει χαρακτηριστικά:
«Η Ανγκελα θα συναντήσει τον Αλέξη; Ο Αλέξης θα σταματήσει να λέει ότι όλοι είναι εναντίον του; ο Ζαν Κλοντ θα σταματήσει τα μούτρα και θα τα ξαναβρεί με τον «φίλο» του Αλέξη; Η Κριστίν θα σταματήσει να παίζει με το καρότο και το μαστίγιο; Η επίκληση της «λογικής» από τον Φρανσουά θα επικρατήσει;
Εδώ και μερικές εβδομάδες το ελληνικό σήριαλ έχει όλα τα στοιχεία της σαπουνόπερας. Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές πάνε από αναποτελεσματική Σύνοδο σε αποτυχημένο ραντεβού, τρεκλίζουν ανάμεσα σε μεγάλες υποσχέσεις και μικρά ψέμματα, ανάμεσα σε μεγάλες ελπίδες και τεράστιες απογοητεύσεις.

Νευρικός κλονισμός
Με αποτέλεσμα, τα νεύρα όλων να είναι σήμερα τεταμένα. Και με τόσα ξενύχτια και πονοκεφάλους, οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές μάλλον προετοιμάζονται για έναν «νευρικό κλονισμό».
Ωστόσο, πριν από 8 ημέρες, μια συμφωνία με τίτλο «μεταρρυθμίσεις αντί χρημάτων» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της έμοιαζε σχεδόν έτοιμη. Μια σημαντική πολιτική ώθηση είχε δοθεί στο Βερολίνο, την 1η Ιουνίου, από την γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.
Αλλά σήμερα η συμφωνία μοιάζει πάλι να απομακρύνεται.
Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας μπορεί να συναντηθεί με την κ. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των Celac (Λατινική Αμερική και Καραϊβική). «Μπορεί»...γιατί αυτό το ραντεβού δεν έχει κλείσει ακόμη. Ούτε το ραντεβού με τον Γιουνκέρ είναι σίγουρο.
Ωστόσο, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος -Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρας και Γιούνκερ- θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες ως την Πέμπτη. Αποκλείεται να μη μιλήσουν για το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: