21.6.15

KKE: Ο λαός βρίσκεται μπροστά σε έναν επικίνδυνο εκβιασμό...


«Εν όψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, ο λαός μας βρίσκεται ξανά μπροστά σ' έναν επικίνδυνο εκβιασμό. Είτε να δεχτεί μια πολύ επώδυνη συμφωνία, στη βάση μιας ενδιάμεσης πρότασης μεταξύ κυβέρνησης - δανειστών είτε η χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, την οποία κάποιες δυνάμεις βαφτίζουν...
και "ρήξη". Καμία από τις δύο εκδοχές δεν αποτελεί λύση για το λαό» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Real News». 

Επισημαίνει ότι και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξουν δίπλα στα παλιά και νέα σκληρά μέτρα που θα μειώνουν το λαϊκό εισόδημα, είτε άμεσα, μέσω της φορολογίας, είτε έμμεσα, μέσω της υποτίμησης ενός νέου νομίσματος, καθώς και πρόσθετες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις, ένταση της εκμετάλλευσης, ενώ το χρέος θα παραμένει ως θηλιά στο λαιμό του λαού. 

«Και στις δύο περιπτώσεις κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, διαφορετικοί βέβαια σε κάθε περίπτωση» υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας. 

«Σ' αυτόν τον εκβιασμό η κυβέρνηση δεν είναι το θύμα, αλλά ο θύτης, μαζί με τους δανειστές» αναφέρει στη συνέχεια του άρθρου του, προσθέτοντας ότι «σήμερα γίνεται πιο φανερή η εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στην Ε.Ε. και σήμερα τον καλεί να στηρίξει την αντιλαϊκή της πρόταση των 47+8 σελίδων». 

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να πετάξει "στο καλάθι των αχρήστων" αυτόν τον εκβιασμό. Με τον αγώνα του να θέσει τη δική του κόκκινη γραμμή, που δεν μπορεί να είναι άλλη από το στόχο για κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Να επιλέξει την πραγματική ρήξη, που μπορεί να έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία» καταλήγει στο άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: