9.6.15

Kινδυνεύουν να γίνουν στάχτη...

Το μόνο που απέμεινε: στάχτες
... και τα δεδουλευμένα εκατοντάδων εργαζομένων...
Το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά στο ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου ήταν και χθες αισθητό. «Καπνός» παραμένει ο ιδιοκτήτης, ενώ...
ταυτόχρονα, οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης («Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.») διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, πριν γίνουν και αυτά «στάχτες».

Οπως περιγράφει ανακοίνωσή τους, η εργοδοσία συνεχίζει να χρωστάει από 10.000 ευρώ σε δεκάδες εργαζομένους που δούλευαν για χρόνια με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνταν στην επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια μειώθηκαν σε δεκάδες τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε προχώρησαν σε απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, διεκδικώντας δεδουλευμένα.

Τον Μάιο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, απολύθηκαν και οι τελευταίοι 16 συνάδελφοί τους.

Για τους εργαζομένους, «ανεξάρτητα με το πώς μπήκε η φωτιά που ολοκλήρωσε το έργο της καταστροφής, υπεύθυνη για αυτή την πορεία είναι η ιδιοκτησία που ξεζούμισε τους εργαζομένους και οδήγησε το εργοστάσιο στον μαρασμό και αυτούς στην ανεργία».

Και αυτοί είναι μόνον όσοι γνωστοποιούν το ζήτημα. Κάτοικοι περιγράφουν ότι στο παρελθόν υπήρξαν πολλά περιστατικά εργασιακής εκμετάλλευσης οικονομικών μεταναστών, που αποχωρούσαν σύντομα.

Ιδιοκτήτης της μονάδας είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Λαζόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Στέργιου Ζιαμπάκα (efsyn.gr), ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: