16.6.15

Τ. Κορωνάκης: H κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας...

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων και συμπληρωματικών τις τελευταίες ημέρες, μέσω των οποίων θα μπορούσε να...
κλείσει και αύριο η διαπραγμάτευση, αρκεί να επιστρέψουν στο ρεαλισμό οι δανειστές, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης από το Ναύπλιο.

Παράλληλα, τόνισε πως η διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά χρειάζεται η κυβέρνηση τη στήριξη της κοινωνίας καθημερινά.  Με θέμα «Οι Κόκκινες Γραμμές είμαστε Εμείς», ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του δημαρχείου στο Ναύπλιο, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας παρουσία του τοπικού βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα. 
Ο κ. Κορωνάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι, «εμείς έχουμε επιλέξει όλο το τελευταίο διάστημα να βρισκόμαστε ανοικτά μέσα στην κοινωνία, να ενημερώνουμε τον κόσμο με ειλικρίνεια για τις εξελίξεις στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης». 

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας τύπου Ισλανδίας, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι δεν σχολιάζει κανένα κινδυνολογικό σενάριο και επεσήμανε πως, «αυτή την στιγμή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες συναντήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων και συμπληρωματικών τις τελευταίες ημέρες, μέσω των οποίων θα μπορούσε να κλείσει και αύριο η διαπραγμάτευση. Με βάση αυτά, εμείς καλούμε τους δανειστές να φύγουν πια από προτάσεις ανεδαφικές που μας ξαναγυρίζουν στα χρόνια του μνημονίου». 
Υπογράμμισε πως είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει αυτή η περίοδος να τελειώσει και να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης, άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει μέτρα που καταργούν το ΕΚΑΣ ή πηγαίνουν το ΦΠΑ στη ΔΕΗ στο 23%.
«Τους καλούμε να επιστρέψουν στο ρεαλισμό με βάση τις προτάσεις που έχουν παραχθεί από τους τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων και να έρθουν στη βάση της ελληνικής πρότασης και των συμπληρωματικών προτάσεων που έχουν γίνει, που ανοίγουν ένα βιώσιμο μέλλον και κλείνουν τα δημοσιονομικά, αλλά και δίνουν λύση στο ζήτημα του χρέους και ενός νέου επενδυτικού σχεδίου», κατέληξε ο κ. Κορωνάκης...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: