11.6.15

«Ένα Grexit είναι καταστροφή και για την Ευρωζώνη»...

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Κρέτσος: Σε περίπτωση ανάγκης δεν πρόκειται να φοβηθούμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
«Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή όχι μόνο για τη χώρα αλλά για τη νομισματική ένωση», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Der Standard", ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος εκτιμώντας ότι...
θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. «Κυρίως άλλες χώρες της Νοτίου Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από ένα Grexit», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, σημείωσε ωστόσο, ότι η Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης δεν πρόκειται να φοβηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Είμαστε έτοιμοι για όλα όσα είναι προς το συμφέρον του λαού. Προτιμούμε να ζήσουμε στη φτώχεια παρά στη σκλαβιά».

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κρέτσος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Βιέννη για να παρευρεθεί στις εργασίες του «Club of Venice», χαρακτήρισε τον Αυστριακό καγκελάριο, Werner Faymann (Σοσισαλδημοκρατικό Κόμμα) -ο οποίος σε λίγες ημέρες επισκέπτεται την Αθήνα- ως τον «ισχυρότερο σύμμαχο» της Ελλάδας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης επέμεινε στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή και παρατήρησε ότι η Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης δεν πρόκειται να φοβηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Είμαστε έτοιμοι για όλα όσα είναι προς το συμφέρον του λαού. Προτιμούμε να ζήσουμε στη φτώχεια παρά στη σκλαβιά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία στα τέλη Ιουνίου. Αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και θα επιτευχθεί όχι μόνο με την Ε.Ε., αλλά και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, όπως επίσης με το Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν. Μάλιστα, ο κ. Κρέτσος θεωρεί ότι η Αθήνα βρίσκεται σε καλή (διαπραγματευτική) θέση, καταλήγει το δημοσίευμα της Der Standard.

Δεν υπάρχουν σχόλια: