18.6.15

Τσακαλώτος: Θα απευθυνθούμε στον λαό...

Ïìéëßá ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá óôçí ÊïéíïâïõëåõôéêÞ ÏìÜäá ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ôçí Ôñßôç 16 Éïõíßïõ 2015// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÁÍÁÐËÇÑÙÔÇÓ ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÅÕÊËÅÉÄÇÓ ÔÓÁÊÁËÙÔÏÓ.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
  ...αν δεν υπάρξει συμφωνία...
Αν δεν υπάρξει βιώσιμη συμφωνία, τότε η κυβέρνηση θα ρωτήσει τον λαό για το Grexit, επεσήμανε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο...

Τσακαλώτος τόνισε επίσης οτι οι δανειστές δεν είναι έτοιμοι να συναινέσουν σε έναν συμβιβασμό, σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας, ο οποίος είναι και ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, είπε ότι κατά τις τελευταίες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών τους παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για τα δημοσιονομικά ζητήματα, αλλά στην πραγματικότητα, όπως είπε, οι συνομιλητές μας δεν φάνηκαν να είναι έτοιμοι για συμβιβασμό.


Όσον αφορά στο ζήτημα των συντάξεων, που αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «οι συνομιλητές μας επιμένουν κάθε φορά στις μειώσεις των συντάξεων. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σε μια χώρα όπου έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά εδώ και πέντε χρόνια, και όπου τα δύο τρίτα των συνταξιούχων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».


Παρά το αρνητικό κλίμα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί «μια συμφωνία με ένα βιώσιμο οικονομικό πρόγραμμα εντός του ευρώ. Είμαστε θεμελιωδώς υπέρ της Ευρώπης».


«Εάν καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν από την 30ή Ιουνίου, το “Grexit”  δεν θα αποτελεί πλέον μια μόνιμη απειλή», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: