2.6.15

FT: Πολιτική συμφωνία μέχρι την Παρασκευή...


FT: Πολιτική συμφωνία μέχρι την Παρασκευή «Οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν μειώσει τις μεταξύ τους διαφορές ως προς το τι πρέπει να πετύχει η Αθήνα, για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στην τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ» αναφέρουν οι Financial Times, καταγράφοντας τα συμπεράσματα της πενταμερούς συνάντησης στο Βερολίνο με επίκεντρο της Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον...
αρθρογράφο Peter Spiegel, αξιωματούχοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις εκτιμούν ότι το τελικό κείμενο των δανειστών θα σταλεί στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη,  και ελπίζουν ότι θα υπάρξει μια καταρχήν πολιτική συμφωνία, πριν η Ελλάδα κληθεί να πληρώσει την πρώτη δόση του Ιουνίου προς το ΔΝΤ την ερχόμενη Παρασκευή.

«Παρόλα αυτά, οι συζητήσεις ξεπέρασαν το σημείο καμπής της ελληνικής κρίσης και οι αξιωματούχοι ελπίζουν πως το τελικό κείμενο που θα περιγράφει τι αναμένεται να κάνει η Αθήνα, μπορεί να έχει συμφωνηθεί μέχρι την Τρίτη (σ.σ. σήμερα)» γράφουν οι FT και σημειώνουν, στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παρουσιάσουν την πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα διά ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης. 

«Κατά την διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, η Ελλάδα οφείλει στο ΔΝΤ επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ και αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ελπίζουν σε πλήρη συμφωνία -σε επιτελικό επίπεδο - η οποία θα περιλαμβάνει μια πιο λεπτομερή περιγραφή για το ποιες θα είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ακολουθήσει άμεσα η Αθήνα-, θα έχει συμφωνηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας» επισημαίνει ο αρθρογράφος. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: