26.6.15

Αυτό είναι το κείμενο που κατέθεσε η Ελλάδα στο Eurogroup...

Óõíåäñßáóç ôïõ Eurogroup ôçí ÐÝìðôç 25 Éïõíßïõ 2015, óôéò ÂñõîÝëëåò.
(EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η τελευταία ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στο Eurogroup της Πέμπτης μετά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup κατατέθηκαν...
δύο κείμενα, ένα της Ελλάδας και ένα των θεσμών.

Η πρόταση αυτή - που δημοσιεύει η Καθημερινή - αποτελεί το πιο πρόσφατο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο μάλιστα κατατέθηκε από το οικονομικό επιτελείο μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης. Βέβαια και το κείμενο των δανειστών περίπου την ίδια ώρα κατατέθηκε.

Τα βασικά σημεία της πρότασης

Η πρόταση στοχεύει  σε έσοδα από τον Φ.Π.Α που κυμαίνονται στο 0,93% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, αντί του 1% του ΑΕΠ.

Ακόμη, στο τελευταίο αυτό κείμενο η ελληνική κυβέρνηση επανέρχεται στην διατήρηση της έκπτωσης 30% στο ΦΠΑ στα νησιά, σημείο το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην προηγούμενη πρόταση.

Ένα τρίτο, διαφορετικό από την προηγούμενη ελληνική πρόταση σημείο αφορά στον φόρο στις επιχειρήσεις. Αναλυτικά, στην προηγούμενη πρόταση προβλεπόταν αυτός να αυξηθεί από το 26% στο 29%, ενώ σε αυτό το πιο πρόσφατο κείμενο προβλέπεται αύξηση στο 28%, όπως άλλωστε ζητούν οι δανειστές με τη δική τους πρόταση.

Ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε εντολή στους εκπροσώπους των θεσμών να την μελετήσουν και να κρατήσουν τα επί μέρους σημεία, τα οποία θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα ενδεχόμενο τελικό κείμενο μιας συμφωνίας, με τον όρο αυτά τα σημεία να μπορούν να εγκριθούν από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών.
Δείτε ολόκληρη την πρόταση της Ελλάδας εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: