26.6.15

Ολάντ: Ζωτικής σημασίας το Eurogroup του Σαββάτου...

Ολάντ: Ζωτικής σημασίας το Eurogroup του ΣαββάτουΟ Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα και τόνισε ότι η...
συνεδρίαση του Eurogroup του Σαββάτου θα είναι "ζωτικής σημασίας" διότι στενεύουν τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης.

Είμαστε Ένωση και δεν μπορούμε να αφήσουμε την κάθε χώρα στην τύχη της δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων, στην μακρά συζήτηση που διήρκεσε μετά το δείπνο των ηγετών της Ε.Ε., ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις στιγμές έντασης μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το ρόλο που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακούσαμε τι προσδοκούν Μάλτα, Ιταλία, Ελλάδα για το θέμα της μετανάστευσης, ακόμα και η Ουγγαρία για την μετανάστευση που αντιμετωπίζει από τα Βαλκάνια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε ότι προτάθηκε η μέθοδος των ποσοστώσεων για τα κράτη μέλη. "Είπαμε ότι πρέπει να αναληφθούν δεσμεύσεις από κάθε χώρα, αλλά υπήρχαν και κάποιες που ήταν ουδέτερες".

Το θέμα των 40.000 + 20.000 προσφύγων είναι πολύ σοβαρό είπε ο Γάλλος πρόεδρος, δεδομένου ότι άπτεται ανθρώπινων ζωών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: