19.6.15

Τα διεθνή ΜΜΕ για το κρίσιμο Eurogroup...

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ ολόκληρου του κόσμου είναι το ελληνικό ζήτημα, μετά και το νέο αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. Με συνεχείς ενημερώσεις και διαρκή κάλυψη, παρουσίαζαν...
λεπτό προς λεπτό όλα τα τελευταία νέα και τις δηλώσεις που ακολούθησαν. 

Σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, οι ενημερωτικές ιστοσελίδες είχαν έκτακτη είδηση την αποτυχία να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και στους θεσμούς. 

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και θα έχει αποκλειστικό θέμα την χώρα μας επικεντρώνεται το πρακτορείο Reuters και αναφέρει ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία...


Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, ενώ απομένουν 12 ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ. 

Στις εξελίξεις του Eurogroup αλλά και στις απαισιόδοξες δηλώσεις του επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρεται το Bloomberg, σημειώνοντας ότι τέσσερις ώρες με κλειστές πόρτες δεν ήταν αρκετές ώστε να υπάρξει μία συμφωνία. 



Το πρακτορείο σημειώνει πως πλέον σφίγγει ο κλοιός για την Ελλάδα, την στιγμή που μελετάται η έκτακτη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο για έλεγχο των καταθέσεων. 

«Άκαρπες και πάλι οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ των New York Times, που τονίζουν ότι χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα βαδίζει προς την πτώχευση, καθώς δεν θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 




«Η Ελλάδα θα πρέπει να αρπάξει την τελευταία της ευκαιρία για συμφωνία» είναι ο τίτλος του βρετανικού BBC, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ και τονίζει τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας να βγει από την ζώνη του ευρώ.


Επίσης, αναφέρεται στην απροθυμία των τριών εταίρων να «ξεκλειδώσουν» χρήματα προς την ελληνική πλευρά, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία. 

«Ασαφής ήταν στο Eurogroup ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα», αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung. 




Προσθέτει ότι δεν είχε αποτέλεσμα το Eurogroupo της Πέμπτης και ότι η ΕΕ συγκαλεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής το βράδυ της Δευτέρας...
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: