18.6.15

Δεν αναμένονται αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup...

Δεν αναμένει συμφωνία στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης
Σε κλίμα έντασης, ανησυχίας και «χαρτοπολέμου» δηλώσεων, συνεδριάζει το απόγευμα στο Λουξεμβούργο το Eurogroup, με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έτοιμους για...
ακόμα ένα μπρα ντε φερ. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη Ρωσία, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι πιστωτές επιμένουν το τελευταίο διάστημα ότι το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του «αντιπάλου».

Το θέμα της Ελλάδας είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη των εργασιών, χωρίς ωστόσο - με βάση τα τελευταία δεδομένα - να αναμένεται η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων.



Oι δηλώσεις των εμπλεκόμενων δεν έχουν τέλος.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» τόνισε μπροστά στην γερμανική βουλή η καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Ελλάδα σημείωσε πως πάγια τακτική στην Ευρώπη είναι το «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων.»



«Είναι δώδεκα παρά πέντε», προειδοποίησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών(SPD) Τόμας Όπερμαν, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο, αλλά τόνισε ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι «μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή».



Απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα χαρακτήρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση λύσης.

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες ...θα είχαν ατυχήσει»», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στην γερμανική Βουλή και τόνισε ότι χρειαζόμαστε για την Ελλάδα ένα σχέδιο ανοικοδόμησης. «Θέτετε σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του και μαζί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο κ. Γκίζι απευθυνόμενος στην 'Αγγελα Μέρκελ.



Εν τω μεταξύ, διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάθεσης της υπόθεσης από το υπουργικό επίπεδο στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πιθανολογούν τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής εντός των προσεχών ημερών. Προς το παρόν, πάντως, οι φήμες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους του καθ’  ύλην αρμόδιου για τη σύγκλησή της, Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσαν χθες αρμόδιοι παράγοντες της Επιτροπής που δεν θέλησαν να προβούν σε αλλά σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: