22.6.15

Η αύξηση του ELA θα κριθεί από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής...


Προειδοποίηση για την συνέχιση της παροχής ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα,  έστειλε σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι. 
Ο ...
επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας τη νέα αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες.
Ωστόσο, ο Νοβότνι διευκρίνισε ότι η παροχή έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA επεκτάθηκε μέχρι το τέλος της ημέρας, υπογραμμίζοντας πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τυχόν επέκταση του ELA ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Θα αποφασίσουμε τυχόν περαιτέρω επέκταση του ELA ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων», είπε ο Έβαλντ Νοβότνι, συνδέοντας έτσι τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ με τα συμπεράσματα του αποψινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και τις αποφάσεις του Eurogroup που συνεδριάζει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, τραπεζική πηγή της ΕΕ ανέφερε πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ποσό της αύξησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: