28.6.15

Βαλς: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να διακόψει τον ELA...

Βαλς: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να διακόψει τον ELA στις ελληνικές τράπεζες... στις ελληνικές τράπεζες...
Την ανησυχία του εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός για το ποια απόφαση θα πάρει η ΕΚΤ, τονίζοντας, πως, «δεν πρέπει να διακόψει τον ELA στις ελληνικές τράπεζες».
«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, αλλά....
δεν αμφιβάλω ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της», είπε ο Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να διακόψει τη στήριξη, για να το πω αλλιώς».

«Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που υποφέρει», σημείωσε ο κ. Βαλς. «Ας μην προσθέτουμε (δεινά) στον ελληνικό λαό. Η ΕΚΤ πρέπει με ανεξάρτητο τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες της. Μια οικονομική στήριξη τις επόμενες ημέρες είναι χωρίς αμφιβολία απαραίτητη», εκτίμησε.

Όπως δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς θα ήταν «πραγματικό ρίσκο η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν οι πολίτες ψηφίσουν στο δημοψήφισμα κατά των προτάσεων των θεσμών».

Παράλληλα ο γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση «να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», καθώς όπως είπε «μια συμφωνία παραμένει εφικτή».

Οι διαπραγματεύσεις «δεν είχαν τελειώσει», υπογράμμισε. Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διεξάγει δημοψήφισμα είναι «μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να επικριθεί», επεσήμανε ο Βαλς.

Αυτό που διακυβεύεται όμως, εξήγησε, είναι «η παραμονή ή η έξοδος από την ευρωζώνη». «Αν υπάρξει αρνητική ψήφος, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εξόδου (της Ελλάδας) από την ευρωζώνη».

«Δεν μπορώ να παραιτηθώ και να αφήσω την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη (…) πρέπει να βρούμε μια λύση», κατέληξε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: