3.6.15

"Economist": Η συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών θα ανακοινωθεί αύριο...


Με ένα tweet ο ανταποκριτής του "Economist", Tom Nuttall, στις Βρυξέλλες αναφέρει ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με...
υψηλόβαθμους αξιωματούχους


Νωρίτερα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Economist, υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί με αμοιβαίους συμβιβασμούς τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει αυτά που επιθυμεί στο ασφαλιστικό αλλά αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβαστική λύση στα εργασιακά.

Για το θέμα των δημοσιονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό, η Ελλάδα θα κερδίσει πλεονάσματα κάτω του 1% του ΑΕΠ για το 2015 και θα αυξηθεί σταδιακά έως το 3,5% έως το 2018.

Σύμφωνα με το περιοδικό οι πιστωτές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε επέκταση του προγράμματος γεγονός που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και θα δώσει το χρονικό περιθώριο για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες ενός τρίτου προγράμματος, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί το φθινόπωρο.

Η πρόταση συμφωνίας η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στον Αλέξη Τσίπρα θα περιλαμβάνει και χρονικό ορίζοντα μιας εβδομάδας προκειμένου να απαντήσει η ελληνική πλευρά. Το ερώτημα που θέτει ο Guardian είναι εάν αυτή η συμφωνία θα μπορέσει να υπερψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: