26.6.15

Eκτακτη σύγκληση Κυβερνητικού Συμβουλίου, το απόγευμα?...

Πληροφορίες για έκτακτη σύγκληση Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα
 Καταιγιστική μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου...
να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα. 

Με δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας είναι 50-50.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι δανειστές κατέθεσαν πρόταση για 5μηνη παράταση της ισχύουσας συμφωνίας -μέχρι το Νοέμβριο του 2015- με παράλληλη χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ.ευρώ. 

Πληροφορίες λένε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα και πρόκειται να συγκαλέσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται πίσω στην Ελλάδα περίπου στις 18:00 το απόγευμα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να είναι πλήρης η σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί που βρίσκονται εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος αυτή την ώρα επισκέπτεται το Μαυροβούνιο για επίσημη επίσκεψη. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: