11.6.15

Die Zeit: Ο Σόιμπλε σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση...


Τη ρήξη μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα της Ελλάδας καταγράφει ο γερμανικός Τύπος με τη Die Zeit να αναφέρει ότι...
«ακούγεται μέχρι και η παραίτηση»

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι μαλωμένος με την καγκελάριο και να έχει θυμώσει μαζί της, ακούγεται από τους συμβούλους του αυτές τις μέρες. Μέχρι και η λέξη παραίτηση έχει ακουστεί», γράφει η Die Zeit, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σημειώνοντας ωστόσο πως η καγκελάριος έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα με αποτέλεσμα η θέση του Σόιμπλε να έχει υποβαθμιστεί κατά κάποιον τρόπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ελληνικής κρίσης. «Η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα προς τους Έλληνες» γράφει η Die Zeit θέτοντας συγχρόνως το ερώτημα αν η Ελλάδα θέλει να δεχθεί τη βοήθειά της.

Η Handelsblatt σχολιάζει πως εκτός από τη καγκελάριο Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα. «Πολλοί βουλευτές του συνασπισμού της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχουν πια τη θέληση να συνεχίσουν στο δρόμο της σωτηρίας της Ελλάδας, σε αντίθεση με την καγκελάριο της Γερμανίας η οποία στο πλαίσιο του συμβουλίου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής δήλωσε “όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει δρόμος”», γράφει η Handelsblatt και προσθέτει:

«Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και ο έλληνας πρωθυπουργός, αφού εντός της παράταξής του υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη. Ακόμη και αν καταφέρει ο Τσίπρας να διαπραγματευτεί μία λύση, είναι αμφίβολο αν θα τον ακολουθήσει η παράταξή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: