19.6.15

Το «χοντρό» πόκερ των επόμενων ωρών...

Το «χοντρό» πόκερ των επόμενων ωρών - Media
Ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία, έκτακτες συνεδριάσεις της ΕΚΤ, των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευροζώνης και του Eurogroup, ασφυκτικές πιέσεις, σενάρια για ενδεχόμενη παράταση της δανειακής σύμβασης ως το τέλος του χρόνου και μεγάλη...
εκροή καταθέσεων, συνθέτουν το καυτό πολιτικό σκηνικό των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνέρχεται σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει πιθανή αύξηση της χρηματοδότησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

Η έκτακτη συνεδρίαση, που οργανώθηκε τηλεφωνικά, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι, σύμφωνα με τις πηγές, τη στιγμή που η εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.



‘Eκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα.

Το Bερολίνο θα διαπραγματευτεί με την Αθήνα "μέχρι την τελευταία στιγμή", αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο Πέτερ Αλτμάιερ, διευθυντής της γερμανικής Καγκελαρίας στο δίκτυο Inforadio, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για την ελληνική κρίση χρέους είναι δυνατή.



Προηγουμένως, ωστόσο, και συγκεκριμένα ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιχειρηθεί να κλείσουν τα περισσότερα ανοιχτά θέματα σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.



Στη συνέχεια, στις 4 ώρα Ελλάδας της ίδιας ημέρας, η σκυτάλη θα περάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που επίσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες.



Τον τελικό λόγο πάντως θα τον έχουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης στο επίπεδο των οποίων θα επιχειρηθεί να επικυρωθεί η συμφωνία. Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πήγες, τα ανοιχτά θέματα εξακολουθούν να είναι αρκετά, τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και διαρθρωτικού.



Την ανάγκη προηγούμενης επίτευξης συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο υπογράμμισαν άλλωστε προσερχόμενοι στο χώρο της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως ο Αυστριακός Χανς Γεργκ Σελινγκ, ο Λιθουανός Ριμάντας Σάτζιους και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ.

 Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: