10.6.15

Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Γκάμπριελ με θέμα την Ελλάδα...

Ο συντονισμός της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα του ελληνικού προγράμματος είναι το αντικείμενο έκτακτης συνάντησης που έχουν απόψε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με...
πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, στη συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να έχει ως θέμα τον τομέα της ενέργειας, συμμετέχει και ο υπουργός Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Λίγο νωρίτερα, στην εβδομαδιαία συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους βουλευτές "να μην τρελαίνονται" με τις πληροφορίες που έρχονται συνεχώς από την Αθήνα και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

"Δεν έχω τίποτα να προσθέσω επ' αυτού", δήλωσε κατόπιν η κυρία Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ δήλωσε ότι "το εάν μπορεί να επιλυθεί η κρίση είναι αποκλειστικά θέμα της Ελλάδας" και υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης αποτελεί βασική προϋπόθεση. "Δεν καθορίζει ο δανειζόμενος υπό ποιές προϋποθέσεις μπορεί φιλικά να του δώσει χρήματα ο πιστωτής", είπε χαρακτηριστικά, ενώ η επικεφαλής των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χέρτα Χάσελφελντ επέρριψε την ευθύνη στην Αθήνα κάνοντας λόγο για "ανεύθυνη συμπεριφορά". Η ίδια εξέφρασε και την άποψη ότι μεταξύ της Καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά σχετικά με το ελληνικό θέμα.

Ο κ. Σόιμπλε διαπραγματεύεται "σκληρά και επιδέξια", δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ και πρόσθεσε ότι με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών συμφωνούν και όλοι οι ομόλογοί του από τις χώρες-πιστωτές της Ελλάδας.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο επικεφαλής της Κ.Ο. Τόμας Όπερμαν δήλωσε νωρίτερα απόψε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει καλή εντύπωση για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά τόνισε ότι η καγκελάριος φέρει την ευθύνη και πρόσθεσε ότι αναμένει από εκείνη "ένα καλό αποτέλεσμα"...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: