30.6.15

Έκκληση Καμίνη – Μπουτάρη για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις...

Ουσιαστικά το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι «μέσα ή έξω από το ευρώ», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης που έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προειδοποιώντας πως..
η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην ΕΕ και έτσι να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού.

Καμίνης και Μπουτάρης απηύθυναν έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Ευρώπη να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις και να εξασφαλίσουν μια λύση με αξιοπρέπεια και ανάπτυξη για την Ελλάδα, με σεβασμό στους θεσμούς και κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, εκθέτει την Ελλάδα σε απρόβλεπτους κινδύνους», τονίζουν και υπόσχονται να αγωνιστούν για να κρατήσουν τον ελληνικό λαό ενωμένο και τη χώρα μέσα στον πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αν στο μεταξύ, οι εξελίξεις δεν μεταβάλουν τη σημερινή πραγματικότητα και τελικά οδηγηθούμε στην κάλπη, εμείς επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας», καταλήγει η δήλωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: