14.6.15

Παπαδημούλης: Βαίνουμε προς συμφωνία...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ...αλλά υπομονή μέχρι να υπογραφεί, γιατί «έχουν δει πολλά» τα μάτια μου.
BINTEO...
«Η συμφωνία χρειάζεται, επείγει και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία. Προσωπικά θα μιλήσω για συμφωνία όταν έχει γραφτεί το κείμενο και έχει υπογραφεί κιόλας. Έχουν...
δει πολλά τα μάτια μου», είπε ο ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Mega.

Εκτίμησε, πως, «υπάρχουν οι δυνατότητες μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον στη συνάντηση των αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες- έτσι όπως αυτή έχει προαναγγελθεί- γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, να αρχίσει να γράφεται αυτό που στη γλώσσα των τεχνοκρατών ονομάζεται 'staff level agreement' και το οποίο είναι προϋπόθεση για να συγκληθούν μετά Euroworking Group και Eurogroup.Και επειδή το Eurogroup είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη καταλαβαίνετε ότι το συντομότερο είναι και το καλύτερο» και σημείωσε: «αυτή την ώρα η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, αλλά να γίνει το καλύτερο δυνατό».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται της προσπάθειας για μια βιώσιμη συμφωνία:«Ο Τσίπρας ηγείται αυτής της προσπάθειας εδώ και καιρό. Θυμάστε ότι εδώ και μήνες έλεγα ότι πρέπει να μπει μπροστά ο Τσίπρας, να το πάρει πάνω του, να πολιτικοποιηθεί η διαπραγμάτευση, να φύγουμε από αυτή την υποκρισία που όλοι οι ηγέτες κρύβονται από τους τεχνοκράτες και λένε βρείτε τα. Πολλές φορές που εθεωρείτο το πράγμα ότι έχει πάει σε αδιέξοδο, ο Τσίπρας, κατ' εντολή της κυβέρνησης, επανέφερε τα πράγματα σε τροχιά. Πολλές φορές ξεκόλλησαν κόμποι και σας έχω πει μην είμαστε τόσο βιαστικοί στις κρίσεις».

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Βαρουφάκη ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, τον οποίο στηρίζω,όπως στηρίζω και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, γιατί όποιος στηρίζει την κυβέρνηση πρέπει να στηρίζει και όλα τα μέλη της, μετέχει στο οικονομικό επιτελείο, μετέχει σε όλες τις συσκέψεις που γίνονται για τη χάραξη της διαπραγματευτικής γραμμής και με απόφαση αυτών των συσκέψεων και του πρωθυπουργού ορίζεται ποιοι θα πάνε εδώ και ποιοι θα πάνε εκεί. Ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε χθες όσους τον βγάζουν έξω από τη συλλογικότητα της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και πολύ καλά έκανε. Αυτή την ώρα που κορυφώνεται μια διαπραγμάτευση όλα τα στελέχη της κυβέρνησης θα λειτουργήσουν με την ευθύνη και με την αλληλεγγύη που επιβάλλουν οι συνθήκες και εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί».

Αναφορικά με τη στάση που θα δείξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση της συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για σύντομη αριστερή παρένθεση, για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για πτώση της κυβέρνησης. O ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, δεν θα γίνει ποτέ αρχηγικό κόμμα. Δεν πρόκειται στο όνομα των διαφορετικών απόψεων να χαθεί η έννοια της ευθύνης και η έννοια της συλλογικότητας, ανάγκη όλων να προστατέψουμε την κοινή κατάσταση».

Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως θα ψηφίσουν τη συμφωνία και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, αναφερόμενος στο mail Χαρδούβελη είπε: «ό,τι και να λέει ο κ. Σαμαράς, τον ακούει ένα 10%, 15% των Ελλήνων γιατί τον έχει ταυτίσει με μια καταστροφική πολιτική όπου δημιούργησε τρομερή ύφεση, τρομερή ανεργία, τρομερές περικοπές, τρομερές ανισότητες και οι Έλληνες πολίτες είναι έξυπνοι».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: