28.6.15

Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα...

ÁÈÇÍÁ-Ï ÐôÄ Ðáõëüðïõëïò êáé ðñùèõðïõñãüò Á. Ôóßðñáò óôçí åêäÞëùóç ôçò åôÞóéáò óõíÝëåõóçò ôùí ìåëþí ôïõ ÓÅÂ. .(Eurokinissi-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)
Ντράγκι: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα...
Μετά την απόφαση της ΕΚΤ (για παράταση του ELA στα ίδια επίπεδα), ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε, πως, «η Τράπεζα της Ελλάδας, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για...

τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής της.

Ντράγκι: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών στην υπόσχεση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των αδυναμίες των οικονομιών της ζώνης του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: