12.6.15

Ζάιμπερτ: Η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ...

ΖΑΙΜΠΕΡΤ ΣΤΕΦΕΝ ΜΕΡΚΕΛ"Προειδοποίηση" χαρακτήρισε την απόσυρση του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες...
Την πρόθεση της να διατηρήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ επανέλαβε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, σε ερώτηση που του έγινε από...
δημοσιογράφους για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ», σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «καμία αλλαγή στη στάση που τηρεί η γερμανική κυβέρνηση.

Παράλληλα ωστόσο ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει κάποια νέα προγραμματισμένη συνάντηση με έλληνες αξιωματούχους ή μέλη της κυβέρνησης μέχρι την διάσκεψη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Επιπλέον, ο Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε «προειδοποίηση» προς την Αθήνα την απόσυρση των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις Βρυξέλλες, ώστε να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο συνεχίζει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές για να «ξεκλειδώσουν» οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να είναι όλοι πρόθυμοι να φτάσουν σε μία συμφωνία.

«Απαιτείται θέληση από όλες τις πλευρές για να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα, όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος» σημείωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω φημών για άφιξη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group στην Αθήνα με τελεσίγραφο να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες 24 ώρες, σενάριο το οποίο ωστόσο διέψευσε η ελληνική πλευρά...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: