21.6.15

Τοπικές βροχές και καταιγίδες...

Οι βροχές και οι καταιγίδες στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα, φαινόμενα που από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και...
τα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή.

Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στα βόρεια πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι και από τα δυτικά βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και ανοιχτά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: