22.6.15

Κλήση Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ...


Κωνσταντοπούλου: Τo σκάνδαλο Siemens οργιάζει. Σήμερα έχει γίνει σκάνδαλο συγκάλυψης μέρος του οποίου είναι και η υπογραφή Στουρνάρα. 
 -Μακρή: Υπάρχει αγωνία στα κόμματα που χρηματοδοτούνταν από γερμανικές εταιρίες.
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για την «παρέμβαση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα», προανήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Η κλήση του προγραμματίζεται για την...
ερχόμενη Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Στουρνάρας την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε σε στικάκι την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής στην οποία ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, όμως η Πρόεδρος της Βουλής την επέστρεψε στον Γ. Στουρνάρα.

Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γ. Στουρνάρας θα κληθεί με βάση τη διαδικασία του άρθρου 49Α που ορίζει ότι «η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 οποτεδήποτε μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από το διορισμό τους ή από την προηγούμενη ακρόασή τους.

Eπίσης, μπορεί να καλεί ανώτατα στελέχη των ίδιων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών και φορέων κοινωνικής ασφάλισης ή και πρόσωπα που βρίσκονται έξω από αυτούς και έχουν αναγνωρισμένο κύρος και ειδική εμπειρία στο αντικείμενό τους.

H Επιτροπή διατυπώνει τη γνώμη για τα παραπάνω πρόσωπα, τη διαχείριση και πορεία των επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών και φορέων κοινωνικής ασφάλισης που προΐστανται, λαμβάνοντας υπόψη τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδιά τους και υποδεικνύει στους εποπτεύοντες υπουργούς τα μέτρα, πράξεις και πρακτική, που αυτή κρίνει κατάλληλα και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον».


Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε, πως, η παρουσία του κ. Στουρνάρα είναι υποχρεωτική. «Αν αρνούταν θα σήμαινε απείθεια με βάση τον Ποινικό Κώδικα», είπε, ενώ πρόσθεσε, πως, «είναι επείγον καθώς έχουν  περάσει δεκαετίες που τo σκάνδαλο Siemens οργιάζει. Σήμερα έχει γίνει σκάνδαλο συγκάλυψης μέρος του οποίου είναι και η υπογραφή Στουρνάρα».


Υπέρ της πρότασης της Προέδρου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χ.Α.



Η κυρία Ραχήλ Μακρή, μάλιστα, είπε: «Υπάρχει αγωνία στα κόμματα που χρηματοδοτούνταν από γερμανικές εταιρίες. Εμεις πρέπει να αποδείξουμε ότι κανείς δεν απολαμβάνει ασυλία έναντι της δικαιοσύνης και να βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τον έλεγχο… Να κληθεί άμεσα ίσως και αυριο. Όλα αυτά είναι ύποπτα»...



Δεν υπάρχουν σχόλια: