18.6.15

Μητσοτάκης: Φοβάμαι ότι η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από το "κέντρο"...

Μητσοτάκης: Φοβάμαι ότι η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από το κέντρο
«Το σημαντικό σήμερα είναι να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Να αποφύγουμε το ναυάγιο», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφερόμενος στη...
διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο ερώτημα αν μετά τη συμφωνία θα ανοίξει η συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ. είπε: «Νομίζω η συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ είναι ήδη ανοιχτή και γίνεται συζήτηση για το πως πρέπει να αλλάξει το κόμμα. Είναι μία συζήτηση η οποία κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει με πιο έντονο και πιο συστηματικό τρόπο. Δεν αισθάνομαι ότι έχουμε ακόμα κάνει με απόλυτη ειλικρίνεια την αυτοκριτική μας γιατί χάσαμε».

Ερωτηθείς αν χρειάζεται συνέδριο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:

«Το συνέδριο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κατάληξη αυτής της διαδικασίας. Αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει να συζητήσουμε την ουσία του θέματος. Η ουσία του θέματος δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, η ουσία του θέματος είναι ποια είναι η φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Με ποιο τρόπο η Ν.Δ. θα στραφεί και θα επαναπροσεγγίσει μετριοπαθείς πολίτες οι οποίοι κινούνται στον χώρο του πολιτικού κέντρου και από τους οποίους φοβάμαι ότι έχει πάρει διαζύγιο. Νομίζω δεν μας ακούνε όπως μας άκουγαν παλιά».

Για το αν υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στα πράγματα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει δεν είναι τα πρόσωπα είναι η φυσιογνωμία του κόμματος. Το κόμμα θέλει επανίδρυση. Όταν λοιπόν συμφωνήσουμε στις προϋποθέσεις επανίδρυσης θα συζητήσουμε και όλα τα υπόλοιπα».

Στην επισήμανση αν λέγοντας όλα τα υπόλοιπα εννοεί και το θέμα της ηγεσίας ο τέως υπουργός τόνισε: «Είμαι απολύτως σαφής. Το πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι αλλάζοντας το πρόσωπο θα αλλάξει αυτόματα και η φυσιογνωμία του κόμματος».

Στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί η Ν.Δ να αλλάξει πολιτική και να συνεχίσει με τον Αντώνη Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Όλα θα μπορούσαν να γίνουν. Όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά, αλλά να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ποιοι είμαστε, που θέλουμε να πάμε, με ποιους θέλουμε να πορευτούμε και ενδεχομένως ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Και σημείωσε: «Εν πάση περιπτώσει το σημαντικό σήμερα δεν είναι τι θα γίνει στη Ν.Δ. Το σημαντικό σήμερα είναι να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Να αποφύγουμε το ναυάγιο και μετά θα έχουμε χρόνο αυτά να τα συζητήσουμε».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: