4.6.15

«Η Ελλάδα έχει καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση»...

«Η Ελλάδα έχει καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση»Στήριξη της ευρωομάδας της Αριστεράς στην ελληνική κυβέρνηση...
«Ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος στη λιτότητα και να αλλάξει το κοινωνικό τοπίο στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL Γκάμπι Ζίμερ, μιλώντας στις Ημερίδες Μελέτης της Ομάδας σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα.
 Η...
κυρια Ζίμερ υπογράμμισε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

«Ήρθε η ώρα να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή μακροχρόνια συμφωνία, η οποία να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να κοιτάξει προς το μέλλον και η οποία να τερματίζει την κατάστασή ασφυξίας. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα και ανεργία», ανέφερε η πρόεδρος της GUE/NGL και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η προοπτική για την ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στη βάση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, των αυξήσεων του ΦΠΑ και στη μείωση ακόμη περισσότερο των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών».

«Πρέπει να καταλήξουμε σύντομα σε μια συμφωνία που να επιτρέπει στην ελληνική κοινωνία να λειτουργήσει δίχως τις ανισότητες και χωρίς οικονομικό στραγγαλισμό. Χρειαζόμαστε άμεσα μια δίκαιη τελική συμφωνία για την Ελλάδα που να μην δημιουργεί Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, διαχωρίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μια πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε η κ. Ζίμερ και επισήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: