22.6.15

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής...

O Γιώργος Ρουπακιάς
Η «μάχη» νομικών επιχειρημάτων για την παράσταση της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων θα συνεχίσουν τις... αγορεύσεις τους για το κομβικό για την εξέλιξη της δίκης θέμα ενώ στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Νωρίτερα για  «εργαλοποίηση των θυμάτων των ενεργειών που αποδίδονται στην δράση της Χρυσής Αυγής σε πολιτικώς ενάγοντες βήτα κατηγορίας» μίλησε  ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ενώ ο συνάδελφός του Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε πως η δίκη αυτή αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νομολογία.

«Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται  η δομή μίας εγκληματικής οργάνωσης με απόλυτο αρχηγό τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο. Υπάρχει ρητή αναφορά στους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση. Η  υπόθεση με θύματα τους εντολείς τους Αιγύπτιους ψαράδες, συνεκδικάζεται με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε επί δεκαετίες ανενόχλητη» είπε ο Θ. Καμπαγιάννης και πρόσθεσε: «Εάν η υπόθεση των εντολέων μου δικαζόταν από το ΜΟΔ, στο εδώλιο θα έπρεπε να καθίσουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Σε αυτήν την δίκη οι εντολείς μου θα είχαν περισσότερα δικαιώματα από αυτήν την σημερινή. Έρχονται δηλαδή οι αρχές και εργαλοποιούν τους εντολείς μου σε πολιτικώς ενάγοντες βήτα κατηγορίας οι οποίοι δεν μπορούν να ζητήσουν δικαιοσύνη από τους  ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης».

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης πάλι, ανέφερε πως στο παραπεμπτικό βούλευμα η επίθεση σε βάρος των αλιεργατών συνδέεται άμεσα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, καθώς και ότι υπάρχουν στο ίδιο βούλευμα ομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής που εγκωμιάζουν την δράση της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

«Η δίκη αυτή αποτελεί  την μεγαλύτερη πρόκληση για την νομολογία να θέσει μία αποτελεσματική προστασία για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Κ. Παπαδάκης επανέφερε το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλο χώρο, λέγοντας ότι  η πολιτική αγωγή θα θέσει εκ νέου το ζήτημα. «Είμαστε τρεις μήνες από τον Σεπτέμβριο και την νέα αίθουσα  δεν την βλέπουμε ούτε στα χαρτιά. Δεν ξέρουμε καν που είναι. Θα θέσουμε ξανά το ζήτημα όταν θα νομιμοποιηθούμε», επεσήμανε.

Οι συνήγοροι των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, που είχαν δεχθεί επίθεση στο Πέραμα, υποστήριξαν ότι «χωρίς εγκληματική οργάνωση, έγκλημα δεν θα είχε γίνει, δεν θα είχε περάσει από το μυαλό κανενός».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: