27.6.15

Δεν αποσύρουμε το δημοψήφισμα…

Δεν έχει σχέση με την παραμονή στο ευρώ…

Απόφαση του Ντάισελμπλουμ η αποχώρηση μου από το Eurogroup...

«Όποιος θεωρεί ότι το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το ευρώ επιτρέψτε μου να πω ότι ερμηνεύει λάθος την πραγματικότητα», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Οποιοδήποτε ερώτημα τεθεί...
Ευρώ ή Έξοδος θα παραβίαζε τις βασικές συνθήκες της Ευρώπης. Εμείς θέτουμε ένα απλό ερώτημα προς τον ελληνικό λαό. Θέλετε τη συμφωνία που μας έχουν προτείνει ή όχι;».

Οι θεσμοί μετά από μήνες διαβουλεύσεων ήρθαν σε εμάς με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτή ειναι η πρόταση που εμέις θέτουμε στον Ελληνικό λαό. Ωστόσο εμείς θέλουμε να επιδείξουμε τη μέγιστη ευεληξία. Το ερώτημα θα έιναι: Συμφωνείτε ότι πρέπει να συνομολογήσουμε κάτω από την γραμμή των προτάσεων των θεσμών. Το ερώτημα είναι σαφές. Ναι ή Όχι σε αυτές τις προτάσεις, πρόσθεσε.

Ενώ αναφερόμενος στην αποχώρησή του από το Eurogroup είπε: Η απόφαση να μην προσκληθούμε για να συζητήσουμε στο 2ο μέρος του Eurogroup είναι απόφαση του Ντάισεμπλουμ. Δεν νομίζω ότι είναι απόφαση της Ευρώπης. Θέλω να σας θυμήσω ότι στην Ελλάδα η ΕΚΤ μας χρωστάσει 1,9 δις από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. Τους κάναμε πρόταση να τα μεταφέρει προκειμένου να πληρωθεί η δόση του ΔΝT...

Δεν υπάρχουν σχόλια: