26.6.15

Γιούνκερ: Λανθασμένος ο τρόπος που δουλεύουμε για την Ελλάδα...

ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡΟ Τσίπρας αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις...
Συνοπτικές ήταν οι αναφορές στο ελληνικό ζήτημα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γούνκερ ενώ κυριάρχησαν οι...
περιγραφές των συζητήσεων σχετικά με το μεταναστευτικό κατά την κοινή συνέντευξη τύπου μετα το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι λανθασμένος ο τρόπος που δουλεύουμε για την Ελλάδα. Δεν μου αρέσει να δουλεύουμε τέτοιες ώρες, είμαστε κουρασμένοι και δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις»

Ο κ. Τουσκ από πλευράς του ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα.

Αύριο Euroworking Group στο οποίο θα γίνει η προσάθεια σύνθεσης των θέσεων των δύο κειμένων χωρίς να έχει οριστεί η ώρα. Προφανώς θα υπάρχουν νωρίτερα διαβουλεύσεις. Οι ηγέτες αποφάσισαν πως δεν χρειάζεται νέα Σύνοδος Κορυφής για το Ελληνικό ζήτημα, οι συζητήσεις θα γίνουν στο eurogroup που προγραμματίστηκε για το Σάββατο.

Στη συνέχεια ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Τουσκ αναφέρθηκαν στο μεταναστευτικό ζήτημα αναλύοντας την απόφαση να απορροφήσουν όλα τα κράτη 60.000 μετανάστες.

Ο έλληνας πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους «Την επόμενη φορά».

Πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο από νωρίς το πρωί θα υπάρξουν νέες συναντήσεις. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «υπάρχει επιδίωξη να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξουν συγκλίσεις και να κλειδώσει η συμφωνία». Όλα δείχνουν όμως πως η διαδικασία αυτή θα οριστικοποιηθεί το Σάββατο. Η πρώτες διεργασίες βέβαια θα ξεκινήσουν στο αυριανό euroWorking Group...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: