21.6.15

Εξαμερής σύσκεψη, πριν την Σύνοδο…

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας…

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης…

Πριν από λίγο έφτασε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, με τη νέα πρόταση στις βαλίτσες του και την αγωνία για τα αποτελέσματα της αυριανής ημέρας, να κορυφώνεται.

Σύμφωνα με...
το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία θα συμμετέχουν: ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι έχουν βρεθεί τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν την επιδιωκόμενη συμφωνία, η οποία μπορεί να συνομολογηθεί μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά αύριο με την έκτακτη Σύνοδο της Ευρωζώνης και κλείνει με την τακτική συνάντηση των αρχηγών όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στα νέα μέτρα θα περιλαμβάνονται και οι συντάξεις, αλλά και οι στρατιωτικές δαπάνες.

Σε αντάλλαγμανα υπάρξει «οριστική και βιώσιμη» συμφωνία, η ελληνική πλευρά θα απαιτήσει με τη σειρά της μια «πιο γενναιόδωρη ανταπόκριση από τους δανειστές». Ειδικότερα, η Αθήνα, εκτός από το γνωστό αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ, αλλά και τη συμπερίληψη της χώρας μας στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα ζητήσει ρητή δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους που θα ελαφρύνει σημαντικά τα βάρη της ελληνικής οικονομίας τα προσεχή χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: