25.6.15

Σβίγκου: "Όνειρα θερινής νυκτός" οι δηλώσεις Σαμαρά...

«Όνειρα θερινής νυκτός», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τις δηλώσεις Σαμαρά.

«Ελπίζουμε πραγματικά αυτές τις σκέψεις ο κ. Σαμαράς να τις κρατά για τον εαυτό του. Γιατί, αν...
τις μοιράστηκε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους… Μόνο ως όνειρα θερινής νυκτός μπορούν να χαρακτηριστούν τέτοιου τύπου σκέψεις», ανέφερε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «στο Κόκκινο 105,5».

Αναφερόμενη στο κείμενο που έδωσαν ως πρόταση οι θεσμοί στην Ελλάδα, η κ. Σβίγκου είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια πρόταση. Ο πρώτος που δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια πρόταση είναι η ελληνική κοινωνία που, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, κάποιοι την καλούν να δεχτεί νέα μέτρα σκληρής λιτότητας και μιας παράλογης λογικής η οποία σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί κάποιες τεχνοκρατικές και δημοσιονομικές επιλογές, όπως θέλουν να μας πείσουν». Η κ. Σβίγκου ανέφερε ακόμη πως εκείνοι που υπέβαλαν τις προτάσεις αυτές είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Είτε θέλουν μια ταπείνωση, μια ταπεινωτική συμφωνία για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είτε θέλουν -νομίζω το πιο πιθανό- μια κυβέρνηση κάποιων άλλων «προθύμων», σε μια ξεδιάντροπη συνεργασία με ντόπιους συνεργάτες», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Βλέπουμε το Ποτάμι να είναι πάρα πολύ πρόθυμο να συνδράμει σε κάτι τέτοιο. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τους μύχιους πόθους του και ζήτησε κυβέρνηση με έναν δοτό πρωθυπουργό προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά που ζητούν οι δανειστές». 

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο Κυβέρνησης με το «μοντέλο Παπαδήμου», η κ. Σβίγκου είπε: «ελπίζουμε πραγματικά αυτές τις σκέψεις ο κ. Σαμαράς να τις κρατά για τον εαυτό του. Γιατί, αν τις μοιράστηκε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους… Μόνο ως όνειρα θερινής νυκτός μπορούν να χαρακτηριστούν τέτοιου τύπου σκέψεις».

«Η αντιπολίτευση, τουλάχιστον από τις μέχρι στιγμής κινήσεις της, δείχνει μια στάση πλήρους υποταγής σε αυτά που ζητούν οι δανειστές. Δηλαδή, αντί αυτή τη στιγμή να καταγγείλουν την πρόταση των θεσμών ως απαράδεκτη, ως εθνικά απαράδεκτη, αυτό που κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για μεταβατικές κυβερνήσεις, να εκφράζουν τέτοιες σκέψεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με την εντολή του ελληνικού λαού», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενη η Κυβέρνηση να μην πάρει τελικά μια συμφωνία που θέλει και να προσφύγει σε εκλογές, η κ. Σβίγκου ανέφερε: «σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε περιγράψει ποιο είναι ένα πλαίσιο αποδεκτής συμφωνίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός το έχει περιγράψει. Οπότε νομίζω περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει μια ισχυρή λαϊκή εντολή κι αυτήν προσπαθεί να υλοποιήσει. Και την ίδια στιγμή βέβαια κανένας δεν μπορεί να φοβάται τον ελληνικό λαό και ειδικά μια κυβέρνηση που ο ελληνικός λαός είναι η δύναμή της σίγουρα είναι η τελευταία η οποία θα τον φοβηθεί»...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: