8.6.15

Κρήτη: Τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό...






... και σώθηκε χάρη... στο Facebook (ΦΩΤΟ)...
Τη σοκαριστική ιστορία μίας Βρετανίδας τουρίστριας, που ενώ βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, έπεσε σε γκρεμό και σώθηκε χάρη σε μία αιωνόβια ελιά και στο... Facebook, δημοσίευσε σήμερα η Daily Mirror.

Η...
πτώση της 55χρονης Sandi Allcock από έναν γκρεμό ύψους περίπου 300 μέτρων κατά τη διάρκεια μίας βόλτας της στο ελληνικό νησί θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, αν δεν είχε ανακόψει την πτώση της μία αιωνόβια ελιά στα 107 μέτρα.
Παρά το γεγονός ότι είχε 20 σπασμένα κόκαλα και ότι οι πέτρες κάτω από τα πόδια της υποχωρούσαν, η Allcock γνώριζε ότι έπρεπε πάση θυσία να καλέσει βοήθεια αν ήθελε να βγει ζωντανή από αυτή τη δοκιμασία.

Πανικόβλητη, προσπαθούσε να περιγράψει αυτά που έβλεπε στους άνδρες του σωστικού συνεργείου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που της ήρθε μία εξαιρετική ιδέα.
Κρήτη: Τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό και σώθηκε χάρη... στο Facebook - ΦΩΤΟ
«Ποστάροντας μια φωτογραφία του σημείου όπου βρισκόμουν στο Facebook κατάφερα να δείξω γρήγορα στους διασώστες την τοποθεσία μου. Ήξερα ότι κάποιος θα μπορούσε να αναγνωρίσει αυτό το μέρος όταν το έδειχναν στους ντόπιους», είπε η γυναίκα στη βρετανική εφημερίδα.



Πράγματι, ένας ντόπιος δύτης αναγνώρισε αμέσως την περιοχή και έδωσε οδηγίες στα σωστικά συνεργεία πού μπορούν να τη βρουν.

Η 55χρονη τουρίστρια επισκέφθηκε το ελληνικό νησί μετά από την απόλυσή της τον Φεβρουάριο του 2014 και βρισκόταν ήδη 4 μήνες στο νησί την ημέρα της επεισοδιακής εκείνης βόλτας, που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: