4.6.15

Κίνα:Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες...

... στο ναυάγιο του ποταμού Γιανγκτσέ-Στους 104 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί...
Ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μετά από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας ανέρχεται στους 65, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ωστόσο...
πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται και οι οικογένειές τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην περιοχή του δυστυχήματος για να απαιτήσουν απαντήσεις.

Στον ιστότοπό του το κανάλι CCTV είπε ότι άλλα 39 πτώματα είχαν ανασυρθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 456 άτομα, τα περισσότερα ηλικιωμένοι τουρίστες σε ταξίδι οργανωμένο από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης.

Οι διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν στο πλοίο και σκοπεύουν να κόψουν τμήμα του πλοίου για να περάσουν στο εσωτερικό με την ελπίδα ότι μπορεί να έχουν διασωθεί κάποιοι μέσα στους θύλακες αέρα που μπορεί να δημιουργήθηκαν όταν αναποδογύρισε το πλοίο.

Οι Αρχές έχουν επεκτείνει την έρευνα έως και στα 220χλμ από το ναυάγιο, ενώ η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση τον καπετάνιο και τον μηχανικό. Το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο, σύμφωνα με τις Αρχές, και είχε αρκετά σωσίβια.

Πολλοί συγγενείς των επιβατών νοίκιασαν λεωφορείο και ταξίδεψαν οκτώ ώρες από το Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της Χουμπέι που έγινε το δυστύχημα, στο Ζιανλί, το σημείο του ποταμού που βρίσκεται το πλοίο. 

Την Τετάρτη, η τοπική αστυνομία επέτρεψε στους συγγενείς να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: