1.6.15

Τα βλέμματα στραμμένα στη συνάντηση του Βερολίνου...

Η Ελλάδα θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο...
πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε ότι το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος, ακόμα και αν δεν είναι ο επίσημος λόγος για τις συνομιλίες τους.

Επιταχύνονται οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Σύμφωνα με αντίγραφο του προδημοσιευμένου κειμένου της συνέντευξης που κυκλοφορεί σήμερα, ο ίδιος δήλωσε πως μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

Κάλεσε, επίσης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να στηρίζει την Αθήνα, αφού η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως επαφίεται στην Ευρώπη να πάρει τα μέτρα της αν η ΕΕ θέλει να εμποδίσει την απειλή μιας χρεοκοπίας.

«Μπαράζ» δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο 

Καμία έκπληξη δεν θα προκαλούσε στη Γερμανία, εάν αυτήν την εβδομάδα ανακοινώνονταν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελλάδα, ανέφερε χθες η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τη DW, η αίσθηση ότι πλησιάζει η ημερομηνία για μια λύση τροφοδοτείται από το γεγονός ότι στο Βερολίνο, από την πλευρά της κυβέρνησης, η μόνη αρμόδια πηγή που προβαίνει σε δηλώσεις ουσίας, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι η καγκελαρία. 

Από εδώ κινούνται, καθ' όλες τις ενδείξεις, τα νήματα για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Στο τραπέζι σενάριο για 4 συντελεστές στον ΦΠΑ

Κομβικός είναι ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού, στην προσπάθεια να υπάρξει «deal» με την πλευρά των δανειστών, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από καιρό θεωρείται από τους πιστωτές ως η καλύτερη ελπίδα για μια συμφωνία», τονίζεται σε κείμενο που υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.

Οι FT σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «αρκετοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης φοβούνται ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία αυτή την εβδομάδα, ίσως να μην υπάρχει αρκετός χρόνος έως το τέλος Ιουνίου ώστε να νομοθετηθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθεί».

AFP: Ο Ντράγκι θα κρατήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα

O Τσίπρας και οι συνεργάτες του φαίνεται να βρίσκονται στα τελικά στάδια μιας συμφωνίας με τους πιστωτές, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Ωστόσο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα πως η σκληρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι κανένας από τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά δεν είναι εύκολος.

Αν υπάρξει λύση, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών, ενώ λίγες είναι οι πιθανότητες να περιλαμβάνεται σε αυτή μια συμφωνία για ελάφρυνση χρέους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: