17.6.15

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκιδική...

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί στο...
Mega o συντονιστής επιχειρήσεων πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

«Είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση. Την περίμετρό της ασφαλίζουμε. Έχει αφήσει όμως πολλά άκαυτα κομμάτια. Απαιτείται εργασία πεζοπόρων τμημάτων ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου 5.000 στρέμματα δασική έκταση από χαμηλό πουρνάρι.

Την Τρίτη το απόγευμα οι φλόγες πλησίασαν κάποια ξενοδοχεία ωστόσο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την περιορίσουν.

Στο σημείο επιχειρούν 240 πυροσβέστες, 55 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόσβαση, καθότι πρόκειται για αμιγώς δασικό περιβάλλον, με συνέπεια δημοτικά μηχανήματα να ανοίγουν δρόμους, ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να φτάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την Ουρανούπολη και τα μεγάλα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε αυτήν, αλλά μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν και δεν έχει χρειαστεί να εκκενωθούν. 

Με τη δύση του ηλίου ολοκλήρωσαν τις ρίψεις τους τα συνολικά έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να απογειωθούν εκ νέου, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους. 

Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται έξω από την Ουρανούπολη. 

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η φωτιά έχει κάψει περίπου 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: