17.6.15

Αίτηση πτώχευσης για τα «Σπορ του Βορρά»...

Αίτηση πτώχευσης για  τα «Σπορ του Βορρά»
Τη βιαιότητα της πτώχευσης διάλεξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» για να απαντήσει στις προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανό το ιστορικό αθλητικό φύλλο στη Θεσσαλονίκη.

Η...
εφημερίδα, που εκδίδεται από το 1976 κι επί δεκαετίες γνώρισε μεγάλες δόξες, απασχολούσε τον τελευταίο καιρό 18 εργαζομένους, μαζί με τον διευθυντή, Κώστα Βασιλόπουλο, αλλά πριν από μερικές εβδομάδες ανέστειλε τη λειτουργία της. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αδιαφορώντας για την επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των εργαζομένων που απασχολεί, επιφυλάσσοντάς τους συμπεριφορά που δεν τους αξίζει, διαχειριζόμενη με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα με τα οποία επιδοτήθηκε και απαξιώνοντας την αποστολή της ενημέρωσης που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Ρήγας, δίνει τέλος στην έκδοση η οποία επί χρόνια υποστήριξε με την επιτυχία της τη συνολική παρουσία του συγκροτήματος που εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”.

Το εκδοτικό συγκρότημα που έχει υιοθετήσει ως τακτική την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και απειλεί με απολύσεις εργαζομένους καλείται έστω και τώρα να αλλάξει τακτική έναντι των ανθρώπων στους οποίους οφείλει μεγάλο μέρος της υπόστασής του στον χώρο της ενημέρωσης».

Με το αίτημα αυτό τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την ιστοσελίδα makthes.gr από τις 08.00 της Πέμπτης 18 Ιουνίου έως τις 08.00 της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015.

Εδώ και περίπου 5 χρόνια, η εταιρεία εμφανιζόταν ασυνεπής στις μισθολογικές απαιτήσεις του προσωπικού αλλά και σε άλλες οικονομικές της υποχρεώσεις. Μάλιστα, είχε κάνει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ προχώρησε και σε δεκάδες απολύσεις σε όλο το συγκρότημα («Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά»).

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: