15.6.15

Στρατούλης: Οι δανειστές ζητούν μέτρα εξόντωσης....


"Μας ζητούν να αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ, απαίτηση η οποία οδηγεί σε νέα μείωση κατά 20% κύριων και επικουρικών συντάξεων. Μας ζητούν επίσης...
1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ".

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

«Τα μέτρα αυτά», προσθέτει, «είναι μέτρα εξόντωσης και οδηγούν σε εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα».

Ο Στρατούλης, επίσης, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης των λεγομένων υψηλών συντάξεων. «Δεν υπάρχουν υψηλές συντάξεις», τόνισε, και πρόσθεσε ότι «με τις συνεχείς μειώσεις κύριων και επικουρικών που έφθασαν έως 50%, ενδεχόμενη νέα μείωση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση».

Ο υπουργός  διαβεβαίωσε  ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

«'Αλλωστε», κατέληξε ο Στρατούλης, «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θέτει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όχι έναντι των δανειστών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: